Mesazh nga Kryetari i Komunës

Maksim Dimitrievski

I ndodhur në rajonin e Verilindjes me një vend ideal pranë kryqëzimin e dy korridoret më të rëndësishme rrugore ndërkombëtare, Korridori 8 dhe Korridorit 10, vetëm 37 km nga qyteti dhe 24 km nga Aeroporti Aleksandri i Madh, Kumanovo është një destinacion ideal për çdo vizitor kurioz. Veçanërisht i rëndësishëm është afërsia me vendkalimin kufitar Tabanoc, vetëm 13 km nga qyteti, duke e bërë atë një vend i shkëlqyer për turizmin transit. Afërsia në Shkup gjithashtu e bën Kumanovën një strehim të shkëlqyer dhe më e lirë alternative për vizitorët e huaj në Maqedoni.

Me e saj multi-etnike dhe karakterin specifik, dhe fryma pozitive e njerëzve që jetojnë këtu, por edhe me vendndodhjen e saj të favorshme pranë kryeqytetit, Shkupit, si dhe në afërsi të pamjeve kulturore dhe historike të rëndësishme të vendosura në rrethinat e saj, Kumanovo është një ideal destinacion për vizitorët që duan të përjetojnë një përzierje e traditës dhe modernitetit.

Vizitorët në Kumanovë do të përjetojnë historinë e Batko Gjorgjija duke shijuar ushqime të shijshme shoqëruar nga tingujt e timpanit dhe sensin e humorit të veçantë vetëm për Kumanovë. Duke ecur nëpër rrugët e qytetit, duke kërkuar në mbetjet e arkitekturës së shekullit të kaluar e cila ka dhënë një shpirt në qytet, vizitorët do të përjetojnë jetën nga një tjetër kohë kur të gjitha takimet ka filluar dhe ka përfunduar “nga tumë dhe katër polet.”

Për ata kurioz dhe të etur për përvoja të reja, ecën në rrethinat e qytetit do të takohet me shqisat e më discerning- duke filluar nga aventurat në Bislim Canyon, për të eksploruar strukturat fetare nga periudha bizantine dhe post-bizantine, duke vizituar megalitik Observatory Kokino dhe të paguar homazhe në monumentet e Luftës Çlirimtare të Popullit për të dashuruar e historisë.

Kumanovë është njohur si “kryeqyteti këpucë” për dashamirët e blerjeve dhe do të ofrojë këpucë të cilësisë më të mirë me çmime më të mirë, me cilësi italiane dhe projektim- edhe një arsye të mirë për të vizituar.

Pra, të vijnë dhe do të vizitojë Kumanovë ne shpresojmë të shihemi së shpejti!