Monumenti Kosturniku

Ossuary
Monumenti Kosturniku është I ndërtuar në vitin 1957 me rastin e 11 Tetorit, ditës së kryengritjes së popullit maqedonas. Është vepër e arkitektit Zordumis dhe skulptorit Sreten Stojanoviq. Ajo përbëhet nga varreza dhe vende ku janë vendosur skeletet e të vrarëve në Luftën Nacionalçlirimtare nga Kumanova dhe rrethina e Kumanovës.