Shijet e Kumanovës

Mezelk
Nga Kumanova nuk mund të largoheni të uritur. Mezallëku kumanovar, suxhuk, pivtii, djathë të verdhë të shtypur … aroma e gjellëve tradicionale do të ndjekin nga çdo shtëpi. Provokimi nga ajo, provoni ushqim të shijshëm të përgatitur në një mënyrë tradicionale, me një gotë raki dhe verë dhe kënaquni në tingujt e këngës së vjetër qytetare dhe Tamburat kumanovare.

Nëse ju jeni për gatim kreativ në shtëpi, provoni recetë e mëposhtme për një aromë të preferuar në mesin e Kumanovarëve!

Mezallëku kumanovar

Përbërësit:
4 këmbë viçi
5 mëlçi viçi
1 planc viçi
Pankreas
Kripë
Erëza
Bukovec
Vaj
Gjethë dafine

Planci zihet posaçërsiht dhe kur zihet uji I derdhet. Gjitha të tjerat zihen bashkë prej 5 deri 6 orë derisa mishi nuk ndahet nga ashti. Kur zihen, pastrohen nga ashti dhe pjesët e yndyrshme, hedhen në enë prej argjile dhe i shtohet planci. Pastaj shtohen erëzat dhe uji i mbetur në të cilin është zier mishi. Në fund në enën prej argjile futet në furrë për tu pjekur.