Java e Kulturës Shqiptare

Week of Culture
Organizatorë i këtij manifestimi tradicional është Shoqata „Java e kulturës shqiptare“ nga Kumanova, organizohet çdo vit në muajin korrik, në Qendrën e qytetit në Kumanovë, për nderë të diasporës shqiptare në Evropë dhe SHBA. Ngjarja përmban program të pasur kulturor artistik përmes së cilës prezantohet kultura shqiptare, me pjesëmarrje të shoqërive kulturo-artistike, këngëtarë shqiptarë të muzikës argëtuese dhe popullore. Në kuadër të manifestimit organizohen tribuna,promovime të librave, ekspozita dhe të ngjashme.

Week of Culture