Komuna e Rankovcit

Komuna Rankovcë është në zemër të rejonit verilindorë. Hulumtimi arkeologjik të kryera në këto hapësira kanë treguar se vendi ishte i banuar në kohën antike të vonshme, dhe shpendët perëndesha, të cilat janë një simbol i komunës, të zbuluara në lokalitein Shtërkovicëi tërheqin arkeologët kureshtarë dhe vizitorët të kësaj komune.

Kur rruga do ju çojë në cilin do fshat nga komuna do të takoni kasha të vjetra dhe bukura që datojnë nga periudhat e ndryshme kohore.

Kisha mesjetare e Shën Nikollës në fshatin Psaca do të tërheqë dhe të bëjë që ju të hyni në të. Pjesa e brendshme e kishës që do të ju heshtë për një moment dhe mbushë shpirtin tuaj me paqe dhe qetësi. Afresket nga e cila rrezaton energji e jashtëzakonshme është një nga arritjet e piktorëve të pikturës mesjetare maqedonase.

Rankovce

I gjithë territori i Komunës Rankovcë do të kënaq me bukurinë e saj natyrore. Paqja dhe heshtja e cila përfaqëson një vend i madh për pushime tuaj dhe rekreacion.

Një nga malet më të bukura në Maqedoni, të pasura me bimë të të gjitha llojeve është mali Herman. Ngjituni në majë që të ndjeni aromën e bimëve. Gjeni paqen në natyrën e paprekur. Shetituni dhe gjeni rekreacion përgjatë rrugës ekologjik nëpër Malet e Osogovës deri në majën Lisec dhe jashtëzakonshëm kënaquni në natyrën e paprekur. Gjatë rrugës mos lëshoni mundësinë për të vizituar shumë liqene të vogla të cilat ofrojnë mundësi për peshkim, pushim dhe rekreacion.

Rankovce