Galeria e artit Kumanovë

Art Gallery
Galeria e artit është e vendosur në kompleksin e ndërtesës së vjetër të komunës, objekti i ndërtuar në vitet tridhjetë të shekullit të kaluar, sipas projektit të arkitektit të komunës Vlladimir Antonov. Ajo u hap më 16 qershor 1967 me ekspozitën e pare të artit “artistët jugosllavë dhe të huaj”, në vitin 2006 u rinovua përsëri. Objekti disponon me 5 salla ekspozite (187 m2), depo dhe hapësirë ​​pune. Është e dedikuar për ekspozita kohore si dhe nga arti dhe arkeologjia, historia, etnologjia dhe historisë së artit. Në atë punon reparti i artit të bukur, e cila është në kuadër të IK Muzeu – Kumanovë. Gjatë ekzistencës së saj reparti ka arritur rezultate të rëndësishme në organizimin e ekspozitave individuale dhe grupore të artit, si dhe bashkimin e Kolonisë së artit ,,Kumanovë”, e cila realizohet çdo vit në bashkëpunim me Komunën e Kumanovës.