Komuna e Likovës

Vizita në Likovë do ju kthejë prapa në histori, që në kohën e antike, në periudhën kur ky territor ishte i banuar nga fisi ilir Dardanët. Çdo pjesë e kësaj komune ka një histori e cila me ndihmën e banorëve të këtij rajoni do ta zbuloni.

Lipkovo

Manastiri i Shenjtores në f. Mateç është një nga monumentet më prezentative mesjetare në territorin e maqedonasi, I ndërtuar në shekullin e 14-të. Kjo kishë është konsideruar si një nga monumentet më fisnike bizantine në hapësirat e Ballkanit, kryevepër e pikturës monumentale të Bizantit së vonshme. Nga objektet e tjera të shenjta në Likovë ju nuk duhet të lëshoni për të vizituar Mauzoleun e vjetër në f. Mateç, dhe disa xhami në rrethinë që me mistiken e tyre do të pasurojnë shpirtin tuaj.

Rrethina e Likovës është Komunë e pyjeve dhe ujit. Në të ju do të gjeni natyrën e paprekur dhe shumë vende për pushim dhe relaksim. Vizitoni lumin e Likovës dhe dy liqene artificiale – Likovë dhe Gllazhnjë. Këto liqene ju ofrojmë mundësin e mrekullueshme për peshkim rekreativ. Duke shëtitur në lokalitetin mes dy pendëve, ndaloni te ujëvara ku do të kënaqeni në bukurinë e papërshkrueshme. Aty do të gjeni prehje për sytë dhe shpirtin tuaj.

Lipkovo

Lipkovo