Manastiri Shën Troica

Sveta Trojica
Kompleksi i manastirit është i vendosur në një kodër mbi fshat dhe përbëhet nga konakut, kryqi 12 metrash, biblioteka, kulla, statuja e Virgjëreshës, Shën Klimentit, vezë pashkëve prej 3 m dhe përmbajtje të tjera me interes për vizitorët.Kryqi 12 metrash i cili gjendet në pronë është gjetur dhe rikonstruuar në vitin 1996., dhe vetë manastiri është ndërtuar nga mjeshtërit e famshëm Vevçanit me rastin e 2000 vjetorit të krishterimit dhe shenjtëruar në vitin 2001. Manastiri sot shërben për pagëzimet, dasma dhe lutjet.

Kompleksi i rrethuar përfshin një sipërfaqe prej 20 hektarë dhe është e rregulluar me rrugica, vende për ulje, një shatërvan, një kopsht zoologjik të vogël dhe një shesh lodrash për fëmijët. Për këtë oazë e cila është mbajtur me shumë përpjekje, por edhe me shumë dashuri kujdeset mirëmbajtësi përgjegjës i Manastirit prota Stojan Pajkovski.
Vendi është i njohur si vend kryqi në fshatin Skaçkovcë. Shenjtorja ekziston nga shekulli i 13 dhe për te janë shënuar shumë mrekulli që në fletoret turke.