Muzeu i Kristijan Todorovski-Karposhit

Karpos
Shtëpia përkujtimore e komandantit të batalionit të Kumanovës “Jordan Nikollov-Orce”
Kristijan Todorovski-Karposh, i vrarë nga ana e pushtuesit bullgarë më 7 shkurt 1944, gjatë një sulmi mbi fortesën e ushtrisë dhe policisë bullgare në f. Bilaç-Preshevë.