Vladimir Antonov

Vladimir Antonov
1884 – 1939

Vladimir Antonov ishte një arkitekt rus i cili ishte i rëndësishëm në zhvillimin e karakterit të qytetit të Kumanovës. Edhe pse me origjinë nga qyteti i Tambov, Rusi, pjesa më e madhe e karrierës së tij është shpenzuar në Kumanovë në fillim të shekullit të 20-të.

Vladimir Antonov u zgjodh inxhinier komunale në vitin 1925, pozicioni që ai mbajti deri në 1941. ndërtesave Më mbresëlënëse të vjetra në qytet janë vepër e tij dhe ata i përkasin neoclassicism. Me ekspertizë dhe njohuri i tij, Vladimir Antonov solli shumë risi në këtë sferë duke përfshirë ekspresionizëm në arkitekturën lokale që është jo aq shpesh hasur në vende të tjera në Maqedoni. Në kohën e tij, shumica e rrugëve janë shtruar dhe plani i parë rregullimin e qytetit u zbatua.

Ai është projektuesi i ndërtesës komunale, Shtëpia Artisan, Hotel Kumanovë, tavanë të Sokolana, dhe pothuajse të gjitha ndërtesat private të ndërtuara në të ashtuquajturën “academism ruse” (shtëpitë e familjes e Gligorievikj, Hadzhipopov, Dzhitev, Manushev, Popoviq, dhe shtëpitë e familjes në të gjithë ndërtesën e gjykatës, etj).