Monumenti i Pilotëve të Vrarë

Fallen Airmen
Monument i pilotëve të vrarë gjendet në rrugën Nikolla Teslla kah f. Konjare e Poshtme dhe është si përkujtim i ditës së bombardimeve të aeroportit në Kumanovë ku u vranë 8 pilotët. Sulmi mbi skuadrën e Ushtrisë Mbretërore në të cilin ishin stacionuar në aeroportin ka ndodhur vetëm dy orë para bombardimit të Beogradit më 6 prill të vitit 1941 nga ana e aviacionit gjerman.